tisdag 11 maj 2010

Löss?

Mango har fått kala fläckar på låret på höger bak. Jag har sett det i någon vecka, och trott att han har kliat bort vinterpälsen i hagen, och att sommarpälsen inte har växt ut riktigt än där.

Men idag så läste jag om pälsätare, en lus som lever i pälsen på hästar och som helt enkelt äter upp hårstråna. Och det lät som om det kan stämma ganska bra... Jag ska försöka lägga upp några bilder på onsdag.

Någon som har något tips på hur man vet?

4 kommentarer:

  1. tack för att du var med och röstade :D vinnaren är nu utsett i dagens blogg! hoppas att denna tisdag blir helt kanoners för dig!

    SvaraRadera
  2. sv: det är ett i stallet.
    Det ska komma massor av tränare där och sånt :)

    SvaraRadera
  3. Sv: Tusen tack! :)

    Japp, det hade hon förra vintern... Skillnaden är väl att fläckarna är dels större och fler, och sedan att det inte är bara helt kala fläckar, utan många hårstrån som är ovanligt korta dessutom. På hästar som får mycket vinterpäls märker man det på så sätt ganska tydligt eftersom de i normala fall skulle haft mycket längre päls på de platser :) Men behandlingen är superenkel! Köp Switch Pour On i vanlig ridsportbutik och dosera efter anvisning :) Men säg jättegärna till mig när du lagt ut bilder på fläckarna!

    SvaraRadera