onsdag 4 november 2009

4 november 2009 - Mörkerridning

Idag har det varit en stor dag för Mango. Det är nämligen första gången han blivit riden när det var helt mörkt ute.

När jag tagit in hästarna utan att de fått sin kvällsmat (de får inte mat innan någon av dem ska ridas. Den som ev. står i stallet får en del av sitt kvällshö, och sedan får de kraftfoder när hästen som varit ute är hemma igen) blev de lite sura, och Mango såg rätt förvånad ut när jag kom med sadeln. Han var dock ovanligt glad, och det kändes som om han tyckte det hela var rätt spännande ändå.

Pappa och Lufsen (en av hundarna) följde med oss upp till paddocken, och Mango gick hur fint som helst. I och för sig blir han lugnare när någon är med, för hans del spelar det inte så stor roll om det är en häst eller en människa. Det intressanta var att han verkade tycka det var rätt skönt att inte se så jättemycket, och han slappnade av och tog alla hjälper jättefint.

När vi kom upp till paddocken var den lite frusen och egentligen en aning för hård för att rida i, men när man försiktigt trampat upp ett spår gick det bra. Förresten väldigt bra träning för Mango att lyfta på hovarna. ;) Han stördes inte det minsta av skuggorna som blev av strålkastarna eller det faktum att han var ensam, och han jobbade jättefint! I och för sig har han fruktansvärt dålig kondition just nu, så han orkar inte så länge, men han försöker verkligen och tyckte det var riktigt roligt att gå i paddocken.

Vi red där uppe i en halvtimma, och sedan skrittade vi hem igen. Mot slutet gick vi förbi pappa och Lufsen, men det var inga problem alls med Mango att gå först, vilket i hans värld är i princip detsamma som att gå själv.

Sedan fick han sin efterlängtade mat och en riktigt lång rykt. Lyckades hitta en kanon ryktborste som till och med tog sig igenom fjordingvinterpäls (läs isbjörnspäls) och det blev en ytterst trevlig fjordhäst efter den rykten. Redde ut svansen, och upptäckte att svansglansen jag köpte var fenomenal! Sånt gör mig glad. :P

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar